spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăhighlightCauțiune uriașă pentru milionarul român arestat de FBI

Cauțiune uriașă pentru milionarul român arestat de FBI

-

Omul de afaceri roman Dumitru Martin, arestat pe data de 1 decembrie de FBI pentru dare de mita unui ofiter al armatei americane stationat la baza de la Kogalniceanu, va putea fi lasat liber in schimbul unei cautiuni de $750,000, a hotarat un judecator federal din Sacramento, California, pe data de 14 decembrie.

- Reclama -

Informatia a fost confirmata pentru Romanian Community Coalition de catre avocatul John Balazs, aparatorul ales de Dumitru Martin.

„Speram sa platim cautiunea saptamana aceasta sau urmatoarea”, a declarat avocatul Balazs.

Decizia de eliberare pe cautiune a lui Dumitru Martin a fost luata de judecatorul Allison Claire, membra a Curtii de Apel din Sacramento, in cadrul sedintei din data de 14 decembrie 2015.

Dupa ce Dumitru Martin a fost arestat de FBI pe data de 1 decembrie in incinta aeroportului din San Francisco sub acuzatia de dare de mita, acesta a fost prezentat pentru prima data in fata unui judecator federal la San Francisco, in 2 decembrie, dupa care a fost adus in custodie la Sacramento, unde a aparut pe data de 8 decembrie in fata judecatoarei federale Carolyn K. Delaney.

CITIȚI ȘI:EXCLUSIV/ Dosarul milionarului român arestat de FBI duce la SRI şi SIE / Consulatul României la New, o altă din cheile afacerii/ Dragnea, Falcă şi alţi politicieni au dat contracte grase familiei Martin

Pe data de 9 decembrie, Dumitru Martin a comparut din nou in fata judecatoarei Delaney la o audiere unde a pledat pentru eliberarea sa pe cautiune.

In cadrul acestei audieri procurorul adjunct federal Todd Pickles a cerut ca Dumitru Marin sa fie mentinut in arest preventiv fara posibilitatea eliberarii pe cautiune, in timp ce avocatul apararii, John Balazs, a cerut eliberarea pe cautiune in conditii stricte.

 

Dumitru Martin, actionar al firmei Polaris Constanta, unchi al deputatului PSD Eduard Martin, a fost arestat de FBI si acuzat de mituirea unui ofiter din cadrul Fortelor Aeriene (US Air Force) pentru obtinerea unui contract in valoare de 10,35 milioane dolari la baza Kogalniceanu, a scris pe 9 decembrie Sacramento Bee.

De remarcat ca, desi Dumitru Martin a fost arestat pe data de 1 decembrie, presa americana nu a relatat cazul decat pe data de 9 decembrie, cand documentele legate de caz au fost facute publice iar cel acuzat a avut timp sa-si construiasca apararea.

Potrivit publicatiei americane, Dumitru Martin a fost arestat de FBI pe Aeroportul International din San Francisco, unde ajunsese de la New York. El fusese invitat la o intalnire la San Francisco de catre agenti sub acoperire, care s-au prezentat drept mijlocitori in acest aranjament in vederea darii/luarii de mita.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...