spot_img
24.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăExterneScandal între Polonia și președintele Parlamentului European

Scandal între Polonia și președintele Parlamentului European

-

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, și-a exprimat din nou marți ‘îngrijorările’ privind situația din Polonia după venirea la putere a guvernului conservator, afirmații care au stârnit furia Varșoviei, transmite AFP, conform Agerpres.

- Reclama -

„Este extrem de surprinzător că la câteva zile după intrarea în funcție a guvernului, sunt luate într-un astfel de mod măsuri împotriva celei mai înalte instituții juridice”, a declarat Schulz într-un interviu pentru AFP, făcând referire la încercarea partidului aflat la putere, Lege și Justiție (PiS, conservatori populiști), să numească judecători apropiați de pozițiile sale în cadrul Tribunalului Constituțional.

„Nu sunt singurul care gândește acest lucru: se pare că există mii și mii de polonezi care au aceeași îngrijorare”, a reafirmat Schulz, vorbind despre „o listă lungă de întrebări și îngrijorări”.

Luni, președintele Parlamentului European a stârnit nemulțumirea liderilor polonezi după ce a comparat situația ‘dramatică’ din Polonia cu ‘o lovitură de stat’.

„Ceea ce se petrece în Polonia are caracterul unei lovituri de stat și este dramatic. Vom discuta în detaliu (această situație) în Parlamentul European, în această săptămână sau mai târziu în timpul sesiunii din ianuarie”, a declarat social-democratul german Martin Schulz.

Premierul polonez Beata Szydlo a reacționat imediat, spunând că președintele PE ar trebui să ceară scuze Poloniei. „Astfel de declarații privind Polonia și treburile ei — și nu este pentru prima dată când declarațiile președintelui Schulz iau acest ton și acest caracter — sunt inacceptabile pentru mine. Aștept ca domnul Martin Schulz nu numai să înceteze să facă astfel de declarații, ci și să prezinte scuze Poloniei’, a afirmat Beata Szydlo.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...