spot_img
29.1 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăhighlightCasa Regală și Principesa Margareta se prăbusesc în sondaje după recentele scandaluri

Casa Regală și Principesa Margareta se prăbusesc în sondaje după recentele scandaluri

-

In eventualitatea organizarii unui referendum privind schimbarea formei de guvernamant a Romaniei, 53,3% dintre romani ar vota impotriva monarhiei si pentru mentinerea republicii, in timp ce 24,5% ar vota in favoarea monarhiei, releva sondajul Barometrul INSCOP – Adevarul despre Romania. Ponderea celor care ar opta pentru monarhie a scazut fata de mai 2015, cand 30,2% se exprimau in favoarea monarhiei, si de septembrie 2015 cand 29,1% dintre cei intervievati favorizau o schimbare a formei de guvernamant in aceasta directie, scrie hotnews.ro.

„In ciuda imaginii favorabile de care se bucura institutia Casei Regale, iesirea din scena a regelui Mihai si scandalurile recente care au zguduit familia regala au afectat negativ atractivitatea ideii de monarhie in ochii romanilor. Procentul ramane insa cel putin interesant. Preluarea de catre Principesa Margareta a pozitiei de Custode nu reuseste, cel putin pentru moment, sa compenseze acest deficit imagologic, mai ales ca popularitatea Principesei se afla sub cea a Casei Regale”, arata INSCOP.

- Reclama -

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul, in perioada 21 – 28 martie 2016. Volumul esantionului a fost de 1063 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani, eroarea maxima admisa a datelor fiind de ± 3%, la un grad de incredere de 95%.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...