spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăMehedințiCAMPANIE DE PREVENȚIE, DIAGNOSTIC ȘI TRATAMENT ENDOSCOPIC ÎN CANCERUL COLORECTAL PENTRU JUDEȚUL...

CAMPANIE DE PREVENȚIE, DIAGNOSTIC ȘI TRATAMENT ENDOSCOPIC ÎN CANCERUL COLORECTAL PENTRU JUDEȚUL MEHEDINȚI

-

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat la prezentarea proiectului „SERVICII MEDICALE PERFORMANTE DE PREVENȚIE, DIAGNOSTIC ȘI TRATAMENT ENDOSCOPIC ÎN CANCERUL COLORECTAL“, implementat de Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova în parteneriat cu Asociația Mereu Pentru Europa, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Gorj și Vâlcea.

- Reclama -

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 și se derulează prin intermediul medicilor de familie.

“În cadrul evenimentului de astăzi, mi-am exprimat aprecierea și respectul pentru cei care au elaborat acest proiect și pentru faptul că au introdus populația județului Mehedinți între beneficiarii direcți, cu atât mai mult cu cât cancerul este tot mai răspândit! Îi mulțumesc totodată rectorului Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, Domnul Prof. univ. Dr. Dan – Ionuț Gheonea, pentru interesul manifestat pentru sănătatea locuitorilor județului Mehedinți!La fel cum în cursul acestui an, în Mehedinți s-a derulat Campania de testare pentru depistarea hepatitelor virale B/D și C, iar medicii de familie au avut un rol esențial pe care și l-au asumat și l-au îndeplinit cu succes, am convingerea că și de această data vor face o treabă bună și vor implementa proiectul de prevenție, diagnostic și tratament în cazul cancerului colorectal! În acest sens, o felicit pe doamna doctor Cornelia Ștefan, președintele Colegiului Medicilor de Familie din Mehedinți pentru implicarea în astfel de proiecte, care îi vizează pe toți cetățenii județului trecuți de vârsta a doua!Consiliul Județean Mehedinți sprijină acest proiect pentru că are o importanță deosebită în sectorul de prevenție.Este cunoscut faptul că depistarea oricăror boli în fază incipientă oferă garanția unui proces de vindecare mai scurt, mai puțin chinuitor pentru pacient și mai puțin costisitor pentru sistemul de sănătate!Este important pentru sănătatea publică și îi rog și pe reprezentanții unităților administrativ-teritoriale să îndemne populația spre screening!Proiectul se va derula pe tot parcursul anului viitor!Sănătate tuturor!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img