spot_img
0.5 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeREVOLTELE DIN KOSOVO: Serbia cere NATO să-i permită să desfăşoare armata şi...

REVOLTELE DIN KOSOVO: Serbia cere NATO să-i permită să desfăşoare armata şi poliţia sârbă în Kosovo conform unei rezoluții ONU

-

Serbia le va cere trupelor de menţinere a păcii NATO să-i permită să desfăşoare armata şi poliţia sârbă în Kosovo, în conformitate cu prevederile unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care a pus capăt unui război acolo în 1999, a declarat sâmbătă preşedintele Aleksandar Vucic, relatează Reuters.

- Reclama -

Vucic a declarat într-o conferință de presă la Belgrad că va face cererea într-o scrisoare către comandantul forței NATO KFOR, deși era sigur că va fi respinsă.

Sute de sârbi kosovari au ridicat sâmbătă baricade pe un drum din nordul Kosovo, blocând traficul spre două importante puncte de trecere a frontierei cu Serbia.

Camioane, ambulanţe şi utilaje agricole au fost aduse pentru a bloca circulaţia, într-un context de tensiuni marcate în ultimele zile de explozii, focuri de arme şi un atac care a vizat o patrulă a poliţiei.

Potrivit media locale, protestatarii minorităţii sârbe din Kosovo sunt revoltaţi de arestarea unui fost poliţist etnic sârb.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img