spot_img
25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăDezvaluiriBulgarii din Parchetul European au părăsit-o pe Koveși. Au rămas câteva neamuri

Bulgarii din Parchetul European au părăsit-o pe Koveși. Au rămas câteva neamuri

-

Reprezentanța bulgară a Parchetului European se confruntă cu probleme serioase, iar plecarea în masă a procurorilor delegați, a grefierilor și a procurorilor asistenți ridică semne de întrebare cu privire la modul în care este gestionată instituția, potrivit Mediapool, citat de Rador. Jurnaliștii bulgari scriu că până acum doi din cei nouă procurori europeni delegați numiți au părăsit postul. Un al treilea este de așteptat să plece foarte curând, iar ulterior și mai mulți oameni, pe parcursul acestui an.

Joi, 16 februarie, patru dintre cei cinci grefieri din Biroul bulgar al Parchetului European au părăsit instituția. Aceștia au depus un raport personal la Laura Kovesi, în care au descris mediul toxic de lucru din instituție. Potrivit informațiilor neoficiale ale Mediapool, Biroul bulgar al Parchetului European nu are reguli de repartizare a dosarelor și nici reguli de organizare a activității.

- Advertisement -

Doi din cei cinci procurori asistenți au plecat. Au rămas trei, care sunt apropiați ai unor persoane neîntâmplătoare din comunitatea juridică. Doi sunt copii ai unor profesori de drept de la Universitatea din Sofia, iar unul este fratele unui fost membru al Consiliului Suprem al Magistraturii. Angajații instituției vorbesc despre tensiuni între procurori, angajați și conducere.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img