spot_img
22.2 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeÎnaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe: În ciuda sancțiunilor împotriva Rusiei,...

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe: În ciuda sancțiunilor împotriva Rusiei, 2022 a fost un an bun pentru economia rusă

-

În ciuda sancțiunilor împotriva Rusiei, 2022 a fost un an bun pentru economia sa, a declarat miercuri Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, într-un interviu acordat postului de radio Onda Zero.

 „Anul trecut nu a fost rău pentru economia rusă. De ce? Pentru că prețurile la energie au crescut vertiginos, au crescut de zece ori. Și încă eram dependenți de ei, a trebuit să continuăm să cumpărăm (gaz) de la ei, nu era alternativă, iar prețurile au fost foarte mari”, a spus el. 

- Advertisement -

El a spus însă că în acest moment situația s-a schimbat semnificativ, întrucât țările europene nu mai sunt dependente de Moscova pentru energie. Dacă mai devreme Europa cumpăra 40% din gazul din Rusia, acum această cifră a scăzut la 6%, a adăugat el. În același timp, Borrell este sigur că Federația Rusă nu va putea găsi noi clienți care ar putea înlocui Europa.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img