spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizePremierul Ciucă vrea ca bugetul să finanțeze proiecte pilot în turism: Turismul...

Premierul Ciucă vrea ca bugetul să finanțeze proiecte pilot în turism: Turismul poate avea o contribuţie la PIB până la aproape 10%

-

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că în urma discuţiei cu mediul de business din turism au căzut de comun acord ca la nivelul Guvernului să identifice câte un obiectiv turistic, turismul montan, balnear, în Delta Dunării sau altă zonă cu potenţial, şi să îl finanţeze de la nivelul bugetului de stat, prin proiecte pilot, modele care ulterior să genereze scheme de replicare în celelalte locaţii cu potenţial turistic. Premierul i-a cerut ministrului Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, să finalizeze această analiză pentru a intra cu ea în Guvern, spre aprobare.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că ţine de angajamentul luat ca turismul românesc să crească în valoare, ţinând cont de potenţialul pe care îl are. ”Am discutat cu reprezentanţii HORECA, cu toţi cei care desfăşoară activităţi în turismul din România, în acest moment eficienţa activităţii este una foarte redusă, pentru că turismul poate avea o contribuţie la PIB până la aproape 10%”, a spus şeful Executivului.

- Advertisement -

El a menţionat că a discutat cu mediul de business din turism şi cu antreprenorii, cei care au afaceri în acest domeniu. ”Am căzut de comun acord că ar fi foarte nimerit ca la nivelul Guvernului să identificăm câte un obiectiv turistic, turismul montan, balnear, în Delta Dunării sau altă zonă cu potenţial, şi să o finanţăm de la nivelul bugetului de stat, să fie proiecte pilot, modele care ulterior să genereze scheme de replicare în celelalte locaţii cu potenţial turistic”, a spus premierul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img