spot_img
27.5 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăExterneBulgaria, locul 3 în topul turiștilor ruși și germani

Bulgaria, locul 3 în topul turiștilor ruși și germani

-

Pe aeroporturile de la Varna și Burgas vor ateriza în sezonul estival 8 000 de avioane din 12 orașe din Rusia.În ajunul celui mai bun sezon estival din ultimii ani, Bulgaria se află în topul 3 al înscrierilor de turişti ruşi şi germani. Creşteri cu între 10 și 40% au fost realizate la înscrierile din Polonia, Cehia, Ungaria și Olanda, transmite Radio Europa Liberă.

În medie cu 25% au crescut înscrierile de turiști germani prin marile companii turistice din aceasta țară.

Creșterea este și mai mare la turiștii ruși. Pe aeroporturile de la Varna și Burgas vor ateriza în sezonul estival 8 000 de avioane din 12 orașe din aceasta țară. Numărul este cu 83% mai mare fața de sezonul 2015. O mare parte din turiștii ruși care au renunțat la Turcia în urmă deteriorării relațiilor bilaterale au ales Bulgaria.

La creșterea numărului de turiști din fostele republici sovietice contribuie liberalizarea regimului de vize turistice. Vizele pentru copii sunt gratuite.

Probleme însă vor putea creea deprecierea în continuare a rublei. O parte din turiștii ruși își vor petrece vacanța nu în hoteluri ci la casele și apartamentele compatrioților săi care posedă 400 000 de proprietăți în Bulgaria – cea mai mare parte – pe litoral.

Au crescut cu 6% cursele charter din Marea Britanie. Pentru prima dată până la Varna și Burgas vor avea loc curse charter din orașele franceze mari. Numărul înscrierilor de turiști francezi depășeste 110 000.

Creșteri cu între 10 și 40% au marcat înscrierile din Ungaria, Polonia, Cehia și Olanda.

„În privință turiștilor din România situația este stabilă”, a declarat ministrul turismului Nicolina Anghelkova. Grupul de turiști români va fi cel mai numeros pe Litoralul de nord – Balcicul, Nisipurile de aur, Sf. Constantin și Elena, Cavarna. În acest an a crescut interesul față de Litoralul Soarelui și stațiunile din sudul Bulgariei.

Guvernul Borisov a investit mai mult în publicitate turistică. A fost realizat un clip publicitar pentru stațiunile bulgare cu participarea lui Sylvester Stallone, Antonio Banderas, Salma Hayek și Jason Statham.

Pentru securitatea turiștilor pe Litoral se vor îngriji, împreună cu 3 000 de polițiști bulgari, colegi ai acestora din România, Cehia și Polonia.

Capacitatea de cazare concomitentă a Litoralului bulgăresc este de 400 000 de locuri. Turismul aduce 10% din produsul intern brut al țării.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img