spot_img
2.4 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăActualitateBudapesta: Am reuşit să facem prin metode paşnice ca naţiunea maghiară să...

Budapesta: Am reuşit să facem prin metode paşnice ca naţiunea maghiară să fie din nou unită indiferent de graniţe

-

Din 2010 încoace am reuşit să facem prin metode paşnice ca naţiunea maghiară să fie din nou unită, indiferent de graniţe, a declarat secretarul ungar de stat ungar responsabil pentru politicile naţionale, Árpád János Potápi, luni, la Budapesta, la cea de-a XI-a ediţie a Forumul Solidarităţii din Bazinului Carpatic.

- Reclama -

Oficialul ungar a subliniat că aceasta este o realizare uriaşă, care a început la 26 mai 2010, odată cu adoptarea legii cu privire la dubla cetăţenie.

Astăzi vorbim de peste 1 170 000 de maghiari de peste graniţe care au obţinut şi cetăţenia ungară, a relatat secretarul de stat.

Vorbind despre perioadele politicilor naţionale ale Ungariei, Potápi a spus că au existat două perioade ale acestora. Între 2010 şi 2014 a fost creată – în sensul dreptului public, prin legislaţie – fundaţia pe care s-a putut construi de atunci şi până acum, a explicat politicianul. Apoi, începând cu anii 2014-2015, eforturile au putut fi îndreptate în direcţia sprijinului economic oferit pentru ca maghiarii de peste graniţe să poată prospera în locurile lor natale, a spus politicianul ungar.

Árpád János Potápi a subliniat că în prezent, în ceea ce priveşte maghiarii de peste graniţe, Guvernul Ungariei nu are nicio măsură despre care comunităţile şi liderii lor politici să nu fi fost întrebaţi înainte.

Secretarul de stat a menţionat, de asemenea, că în perioada care a trecut, sistemul instituţional maghiar a fost consolidat în tot Bazinul Carpatic.

Árpád János Potápi a anunţat că anul viitor programele vor continua şi vor fi extinse.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img