spot_img
-0.8 C
București
miercuri, februarie 1, 2023
AcasăAnalizeFinancial Times: Britanicii îi scot în stradă pe ucrainieni

Financial Times: Britanicii îi scot în stradă pe ucrainieni

-

Locuitorii Marii Britanii susțin din ce în ce mai puțin programul de asistență pentru refugiații ucraineni, scrie editorialistul William Wallis într- un articol pentru Financial Times.

- Reclama -

„Există posibilitatea ca în următoarele luni să se înregistreze o creștere a numărului de britanici care vor încălca acordurile privind primirea refugiaților, prin urmare, alte mii de ucraineni vor rămâne fără adăpost”, a explicat el.

Aproximativ un sfert dintre britanicii chestionați care au găzduit refugiați doresc ca aceștia să se mute după expirarea celor șase luni stipulate de tratat, a spus Wallis.

El a atras atenția asupra faptului că în Anglia cel puțin 2.175 de persoane din Ucraina au fost deja recunoscute drept fără adăpost, acest lucru crescând povara asupra autorităților locale responsabile de plasarea acestora.

În plus, cazarea temporară devine din ce în ce mai puțin accesibilă din cauza chiriilor în creștere vertiginoasă și a creșterii numărului de ucraineni care sosesc.

Editorialistul a subliniat o altă problemă cu care s-au confruntat refugiații. În opinia sa, mulți dintre ei nu găsesc școli noi pentru copiii lor.

După demararea operațiunii speciale rusești, Londra a lansat programul „Case pentru Ucraina”. Potrivit acesteia, familiile britanice au acceptat refugiați, pentru care li s-au plătit despăgubiri. Dar, în ultima vreme, tot mai mulți ucraineni au ajuns în stradă – conform ziarului Guardian, anul viitor numărul lor ar putea ajunge la cel puțin 50.000 de oameni.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img