spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeVa dura 10-15 ani pentru refacerea stocurilor occidentale de muniție de artilerie...

Va dura 10-15 ani pentru refacerea stocurilor occidentale de muniție de artilerie care au fost alocate pentru a sprijini armata Ucrainei

-

Potrivit proprietarului producătorului de arme Czechoslovak Group, va dura 10-15 ani pentru refacerea stocurilor occidentale de muniție de artilerie care au fost alocate pentru a sprijini armata Ucrainei în lupta cu Rusia, transmite Reuters.

În pofida afluxului de muniție către Ucraina, proprietarul CSG, Michal Strnad, a spus că forțele ucrainene se confruntă cu deficite, deoarece guvernele occidentale își epuizează arsenalele pe fondul limitelor capacității de producție. Dl Strnad a declarat pentru Reuters că firma sa este acum responsabilă pentru aproximativ 25-30% din producția europeană de proiectile de artilerie de 155 mm standard NATO. „Munițiile de artilerie sunt bunuri foarte rare astăzi”, a spus el într-un interviu. „Evaluez că va dura 10-15 ani pentru a reface stocurile armatelor occidentale” ca urmare a războiului din Ucraina. Dl Strnad a spus că CSG are acum o capacitate de 80.000-100.000 de obuze de artilerie pe an, o parte semnificativă din capacitatea anuală în Europa, pe care a estimat-o la 270.000-300.000. Compania angajează încă 250-300 de oameni pentru a-şi spori producția, a spus el, cu scopul de a crește capacitatea la 150.000, dar acest lucru ar dura aproximativ doi ani, din cauza timpilor lungi de livrare a echipamentelor de producție. Guvernele europene au folosit în mod semnificativ arsenalele lor pentru a sprijini Ucraina, despre a cărei armată dl Strnad a spus că trage 40.000 de obuze pe săptămână împotriva invadatorilor ruși, din câteva sute de obuziere furnizate de Occident. „S-au livrat foarte multe Ucrainei„, a spus el. „Dar adevărul este că astăzi ucrainenii trag mai puțin decât ar putea, pentru că nu au suficientă muniție”. CSG a fost un furnizor major de arme modernizate din epoca sovietică pentru Ucraina, inclusiv tancuri, piese de artilerie, lansatoare de rachete multiple și vehicule de luptă ale infanteriei. Livrările sale includ 90 de tancuri T-72 modernizate, plătite de Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, un proces în curs de desfășurare. Dar stocurile CSG de armament din epoca sovietică s-au diminuat și mai există pe piaţă puține echipamente care ar putea fi modernizate rapid și trimise în Ucraina, a spus dl Strnad.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img