spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăEconomie#Brexit: Soros a pariat 100 de milioane de euro împotriva celei mai...

#Brexit: Soros a pariat 100 de milioane de euro împotriva celei mai mari bănci germane

-

Soros Fund Magaement a obţinut o poziţie scurtă în Deutsche Bank de aproximativ şapte milioane de acţiuni după ce decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană a micşorat capitalurile bancare, a scris Bloomberg.Această poziţie este echivalentă cu 0.51% din capitalul social Deutsche Bank, conform unui document german publicat luni. Documentul nu dezvăluie la ce preţ a achiziţionat Soros Fund Management poziţia, scrie Ziarul Financiar.

Acţiunile Deutsche Bank au scăzut cu 16% la ora deschiderii vineri, ziua de după referendum, şi s-au oprit la 14% , la preţul de 13.37 euro/acţiune. Cea mai mare valoare din ziua respectivă a fost 13.95 euro/acţiune. La acest nivel, o rată de 0,51% înseamnă aproape 98 de milioane de euro.

- Advertisement -

Brexit ar putea forţa băncile să vândă active mai ieftin şi să iasă în pierdere şi, de asemenea, să sugereze clienţilor să lase baltă fondurile de economii şi să îşi îndrepte atenţia către noi achiziţii. Acest lucru ar putea complica situaţia pentru Deutsche Bank, care este la momentul actual banca cea mai prost cotată din lume pe parte de împrumuturi.

Decizia UK ar putea tăia câştigurile băncilor europene până în 2018 cu 32 de miliarde de euro, în timp ce băncile britanice ar pierde doar 10 miliarde de euro, potrivit analiştilor de la Goldman Sachs, a scris Bloomberg.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img