spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăAnalize#Brexit: Amenințări cu demisia în guvernul britanic

#Brexit: Amenințări cu demisia în guvernul britanic

-

Trei membri ai guvernului britanic au ameninţat marţi să demisioneze dacă premierul Theresa May nu se angajează să amâne data Brexit-ului pentru a exclude scenariul unei ieşiri brutale din Uniunea Europeană, potrivit AFP.

Brexit series for FT.
- Reclama -

Secretarii de stat al industriei, Richard Harrington, al sistemelor informatice, Margot James, şi energiei Claire Perry o ‘imploră pe şefa guvernului să se angajeze să prelungească aplicarea art. 50 din Tratatul UE, care reglementează plecarea unui stat membru, în cazul în care Parlamentul nu adoptă un acord în timp util, pentru a evita o ieşire fără acord din UE.

‘Acest angajament va fi primit cu uşurare de o mare majoritate a deputaţilor, a companiilor şi a angajaţilor lor’, scriu cei trei miniştri în publicaţia The Daily Mail.

Dacă lidera conservatoare nu va face o astfel de promisiune săptămâna aceasta, cei trei membri ai guvernului britanic ameninţă să demisioneze ‘pentru a împiedica un dezastru’.

Potrivit ziarului, alţi 15 miniştri ai executivului de la Londra ar fi dispuşi să demisioneze pentru a împiedica ieşirea din UE fără un acord.

‘Pe măsură ce ziua Z se apropie, noi credem că este de datoria noastră să facem ceva pentru a preveni un astfel de dezastru’, a declarat Margot James pentru BBC.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...