spot_img
12.7 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăActualitateBanatul sârbesc va avea autostradă

Banatul sârbesc va avea autostradă

-

Banatul sârbesc va primi o autostradă pentru prima dată în istorie. Șoseaua în lungime de 105 kilometri va conecta Belgradul, Panciova, Novi Sad și Zrenianin.

Pe traseul autostrăzii este planificată construirea a patru poduri mari – două poduri peste Timiș, un pod peste Bega și peste Tisa – și patru poduri peste canale și treceri de drumuri, precum și peste trecerile de cale ferată. De asemenea, vor fi construite 20 de viaducte, șapte pasaje subterane și 47 de ieșiri. Călătoria va fi scurtată semnificativ, ceea ce va însemna mult atât pentru pasageri, cât și pentru oamenii de afaceri.

- Advertisement -

Lucrările pregătitoare pentru construirea autostrăzii Belgrad – Novi Sad – Zrenianin sunt în derulare. Executantul lucărilor este compania chineză „Shandong Hi-Spid ​​​​Grup”, iar Lu Iunfeng este unul dintre principalii ingineri, care a lucrat deja la multe proiecte în Serbia. Pe teren sunt peste zece mașini de construcții. Se știe că în această zonă există apă subterană, iar în prezent se extrage nisipul care, atunci când este uscat, va fi folosit pentru umplerea drumului.

Aceasta va fi prima autostradă pe teritoriul Banatului, iar șosseaua cu lungimea de 105 kilometri va conecta Belgradul, Panciova, Novi Sad și Zrenianin, dar și comuna Opovo.

- Advertisement -

Este planificată conectarea autostrăzii la Belgrad cu centura de lângă Ovča, iar mai întâi va fi construit tronsonul de la bucla Ovča până la bucla Glogonj Jabuka.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img