Ben Oni Ardelean după articolul fostului premier PSD în Jerusalem Post: Viorica Vasilica Dancilă își dezvăluie dramatic rusofilia, dându-și masca comunistoidă jos și declarând dragoste Rusiei

0
118

Viorica Vasilica Dancilă își dezvăluie dramatic rusofilia, dându-și masca comunistoidă jos și declarând dragoste Rusiei. Doamna Vasilica dezvăluie încă o dată, dacă mai era cazul, limitele sale și faptul că nu a înțeles nimic din poziția de premier ocupată vremelnic. Este inadmisibilă această poziție unui fost Președinte PSD, ex-premier al României, prin care este dispus să sacrifice toate eforturile diplomatice ale țării noastre ca pilon de securitate în regiunea Mării Negre. Cunoaștem poziția doamnei Dăncilă în privința Rusiei încă din anul 2015, când era europarlamentar și vota pentru amendamente anti-europene. În aceeași logică, am asistat la un sabotaj constant petrecut în ultimii ani, când conducea PSD-ul, coordonându-i pe colegii săi parlamentari din Comisiile de Apărare, respectiv Politică Externă din Parlament, să boicoteze ședințele prin neprezentare sau blocând efectiv orice proiect privind înzestrarea armatei sau încurajarea dezvoltării oricărui tip de parteneriat cu SUA, afirmă pe facebook deputatul PNL Ben Oni Ardelean după articolul semnat de Viorica Dăncilă în Jerusalem Post.

CE MAI SUSȚINE BEN ONI ARDELEAN:

Abuzând de poziția de fost Premier al României aceste declarații au un efect amenințător care creează mari tensiuni în relațiile geopolitice, periclitând relațiile României cu SUA și UE. După anexarea Peninsulei Crimeea avem graniță cu Rusia, iar țara noastră se află într-o situație foarte delicată din punct de vedere al securității. Făcând un exercițiu de imaginație, dacă puterea ar reveni în mâinile PSD, toate eforturile noastre din ultimul an de guvernare pentru repoziționarea României pe harta transatlantică ar fi aruncate în aer în secunda doi. În calitate de Vicepreședinte al Comisiei de Politică Externă din Parlamentul Romaniei și Vicepreședinte al Partidului Național Liberal, am fost consecvent în a încuraja întotdeauna cooperarea cu partenerii noștri din UE și NATO, de aceea realizările miniștrilor PNL după ultima vizită în SUA nu pot fi umbrite de această declarație iresponsabilă a doamnei Vasilica Dancilă. Parteneriatul Strategic cu SUA este extrem de important și ne oferă susținerea pentru asigurarea securităţii în regiune, fără de care nu putem discuta de dezvoltarea relațiilor economice în România și de orice proiect privind siguranța cetățeanului. Așadar, sper ca rusofilii, gen Dancilă, să se abțină de la declarații și demersuri iresponsabile ce vor periclita relațiile, imaginea și demersurile clădite cu atâta sacrificiu!