Băsescu: Singurul obstacol în fața Unirii e Parlamentul de la Chișinău

0
163

Fostul președinte Traian Băsescu este convins că unirea cu Republica Moldova este posibilă, singurul obstacol fiind, deocamdată, Parlamentul de la Chișinău.

„Vă asigur că dacă în Parlamentul de la București și în Parlamentul de la Chișinău s-ar vota unirea, ea ar deveni o realitate. Probleme avem cu Parlamentul de la Chișinău, pentru că românii vor în proporție de 80% unirea. La Chișinău lucrurile merg mai greu. Dar timpul curge în favoarea acestui proces”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă, la Sibiu.

În discursul susținut la lansarea candidaților PMP la Sibiu, Traian Băsescu a reamintit că formațiunea pe care o conduce dorește unirea României cu Republica Moldova.

„Suntem singurul partid politic care ne-am asumat ca obiectiv politic de țară, după integrarea în NATO și în UE, un al treilea obiectiv și anume unirea României cu Republica Moldova. Este un obiectiv posibil, atât timp cât oamenii politici au curaj să vorbească despre el. Vă asigur că în zece ani am deschis subiectul în întâlniri cu cei mai importanți oameni politici ai lumii, inclusiv cu un șef al Federației Ruse, unul din cei doi care s-au perindat în mandatele mele. (…) Cel mai important este că este o aspirație legitimă și aceea nu poate fi refuzată României, doar pentru că cineva nu vrea. Este însă obligatoriu ca acest deziderat să se realizeze”, a spus Traian Băsescu.