Băsescu nu va putea vota la alegerile din Moldova chiar dacă joi va depune jurământul pentru cetăţenia moldovenească

0
77

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, marţi, la TVR, că, deşi va depune joi jurământul pentru cetăţenia moldovenească, „cel mai probabil” nu va putea vota la al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor din Republica Moldova, pentru că termenul de primire al buletinului este de trei săptămâni,

Traian Băsescu a explicat că va vota la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova cu condiţia ca până la data scrutinului, peste mai puţin de două săptămâni să primească buletinul. „Din câte am înţeles, procedura ar dura cam trei săptămâni, deci foarte probabil nu voi putea participa la vot, deşi mi-aşi dori”, a spus el.

Băsescu a făcut un apel la cetăţenii moldoveni din România să voteze pentru candidatul Maia Sandu. „Este vital să voteze pentru Maia Sandu, dacă vor menţinerea Republicii Moldova pe un drum către vest”, a spus liderul PMP.

Fostul şef de stat va depune jurământul joi, cu o zi înainte de ziua sa de naştere, glumind că „şi-a făcut un cadou cu anticipaţie”.

Fostul şef al statului Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, vor depune joi jurământul ca cetăţeni moldoveni, evenimentul urmând să aibă loc, la ora 16.00, la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.

”Domnul Băsescu este «constrâns» de două termene: primul este legat de legislaţia Republicii Moldova care prevede că, dacă în termen de şase luni persoana nu depunde jurământul, ea pierde dreptul de a obţine cetăţenia, iar al doilea termen este legat de alegerile prezidenţiale la care dânsul a declarat că intenţionează să participe”, a declarat ambasadorul Republicii Moldova, Mihai Gribincea.