spot_img
26.2 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăhighlightBăsescu despre Kovesi și Coldea: Au fost decorați de străini pentru distrugerea...

Băsescu despre Kovesi și Coldea: Au fost decorați de străini pentru distrugerea firmelor românești

-

Cei care au fost în primul rând a distrugerii firmelor românești au fost decorați de ambasadele străine, a afirmat fostul președinte Traian Băsescu marți seară la B1 Tv.

Băsescu a refuzat să facă precizări, dar a spus că firmele românești au fost distruse de anchetele penale și de cei aflați în spatele acestora.

Au distrus firmele românești ca să facă loc firmele străine, a susținut Băsescu.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost decorată de mai multe ambasade occidentale, printre care și cea Franței.

Și prim adjunctul directorului SRI, generalul Florian Coldea, a fost decorat de ambasada Franței. De altfel Băsescu a mai criticat în trecut decorarea lui Coldea de către Franța.

Afirmațiile lui Traian Băsescu au fost făcute în timp ce președintele francez Francois Hollande se află la București.

Întrebat de ce nu au fost mai mulți oameni de afaceri la întrevederea dintre Francois Hollande și Klaus Iohannis, fostul președinte a comentat ironic „DNA lucrează, n-o să mai rămână nicio firmă românească”.

„Aș fi vrut ca DNA să continue ascensiunea pe modelul avut în timpul conducerii lui Daniel Morar. În timpul lui Morar nu se distrugeau firmele” a precizat fostul președinte.

„Spre exemplu dacă un constructor a făcut evaziune, de ce blochezi tu DNA și firma? Până firma scade de la 2000 de salariați la 100 și inevitabil se închide” a acuzat Traian Băsescu.

El a dat exemplu firmelor străine care vin și profită de contextul în care firmele românești au probleme financiare datorită dosarelor penale în care sunt implicați cei care le controlează și astfel acele firme străine câștigă contracte importante.

Traian Băsescu a atras atenția că în situația actuală în curând nu vom mai vedea firme românești lucrând și autoritățile ar trebui să țină cont pentru a judeca managerii, dar a proteja firmele.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img