spot_img
26.1 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasămediuTUPEU FRANCEZ: După ce România a dat ajutor de stat pentru fabrica...

TUPEU FRANCEZ: După ce România a dat ajutor de stat pentru fabrica AIRBUS de la Ghimbav, Francois Hollande ne cere să le cumpărăm elicopterele

-

Președintele Franței Francois Hollande  a invitat Romania sa cumpere elicoptere Airbus Helicopter Industries de la fabrica de la Ghimbav, unde urmeaza ca primul model H215 sa fie produs in 2017 sau 2018, cu o capacitate de 15 unitati/an in 2020. 

- Reclama -

Culmea e că România a dat un ajutot de stat pentru această fabrică în valoare de 10 la suta din investiția franceză.

Investiţia totală în acest nou proiect se ridică la aproape 50 de milioane de euro, în majoritate de la partea franceză. Ajutorul de la statul român se ridică la circa 5 milioane de euro.

Premierul Dacian Cioloş a declarat că va analiza oferta companiei în vederea achiziţionării, de către Ministerul de Interne şi de către cel de Apărare, de elicoptere de la această fabrică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Sigur, vom analiza cu foarte mare atenţie această ofertă. Şi pentru noi este un produs nou, iar dincolo de aceasta, oferă mentenaţă aici, în România. Avem în analiză şi la Ministerul de Interne şi la Ministerul Apărării, acolo unde există nevoi de dotare de elicoptere de intervenţie, elicoptere multi-rol, într-o fază ulterioară, şi militare, analizăm şi această oferă. Sper ca, aşa cum Dacia Renault a dovedit competivitate pe piaţă, dincolo de partea inovantă a proiectului, şi acest produs să-şi dovedească competitivitatea şi să cucerim piaţa internaţională, mai ales cea de intervenţie umanitară unde acest produs poate fi adaptat. Şi aici cred că este un interes comun al Franţei, al României, al Germaniei, să promovăm împreună acest produs“, a adăugat el.

„Este un proiect de dimensiuni europene (…) un proiect de valoare considerabila, de 50 milioane euro, un proiect cu mare potential in termeni de vanzari fiindca vom incepe comercializarea. Daca Romania va incepe sa cumpere aceste elicoptere am fi foarte fericiti si mandri, mai ales ca exista si traditie aeronautica si elicopterul este construit aici”, a spus Francois Hollande.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img