spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăDezvaluiriAVERTIZARE/ Băncile de la Wall Street: Urmează o nouă criză economică

AVERTIZARE/ Băncile de la Wall Street: Urmează o nouă criză economică

-

HSBC Holdings, Citigroup şi Morgan Stanley consideră că pieţele globale sunt în ultimul stadiu al creşterii, şi că va urma o criză economică, potrivit Bloomberg.

Semnificativă pentru analiştii de pe Wall Street este dispariţia corelaţiilor dintre evoluţiile acţiunilor, bondurilor şi mărfurilor, precum şi faptul că investitorii par să ignore datele şi regulile de evaluare ale activelor, transmite Mediafax.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI: Le Monde: Urmează un nou crah bursier?

Modelele analitice ale Morgan Stanley arată că activele sunt la cel mai scăzut nivel de corelare din ultimul deceniu. „Obligaţiunile de stat sunt mult mai puţin corelate cu piaţa valutară (FX), piaţa valutară este mai puţin corelată cu ratele, iar totul este mai puţin influenţat de petrol”, spune Andrew Sheets, reprezentant al Morgan Stanley.

- Advertisement -

Acelaşi tipar a fost remarcat şi înainte de criza din 2007, când investitorii evaluau activele mai degrabă privind spre riscurile specifice ale industriei, în loc să privescă şi să interpreteze datele de ansamblu.

CITIȚI ȘI: Fost bancher român în bănci de top anunță MARELE FALIMENT CARE VA SCHIMBA LUMEA

Potrivit reprezentanţilor Bank of America, faptul că investitorii nu mai acordă atenţie câştigurilor reprezintă un alt semn care indică temperarea boomului economic. Analiştii Citigroup susţin, de asemenea, că pieţele sunt pe punctul de a intra într-o perioadă cu creşteri de ultim moment înainte de o recesiune care va duce la o scădere a preţurilor acţiunilor şi bondurilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img