spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizeAustria vrea să medieze între Occident și Rusia

Austria vrea să medieze între Occident și Rusia

-

Austria ar putea juca un rol de mediere în criza internaţională dintre Rusia şi Occident izbucnită ca urmare a otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, a declarat joi ministrul de externe austriac Karin Kneissl, explicând refuzul Vienei de a expulza diplomaţi ruşi, relatează dpa.

- Reclama -

Expulzările de diplomaţi ruşi decise de peste 25 de ţări s-au bazat pe fapte neconfirmate, a indicat şefa diplomaţiei austriece.

Marea Britanie acuză Rusia pentru atacul asupra fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, găsiţi otrăviţi cu o substanţă neurotoxică la 4 martie la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

‘Este vorba despre un incident ale cărui circumstanţe nu au fost încă elucidate’, a declarat ministrul Karin Kneissl în cadrul unei conferinţe de presă la Viena.

‘Nu a fost niciodată practica noastră să expulzăm diplomaţi’, a spus Kneissl, subliniind că în momentele dificile sunt importante canalele de comunicare deschise.

‘Diplomaţia înseamnă mai mult decât prezentarea reciprocă de documente de poziţie. Este vorba despre folosirea nuanţelor’, a mai spus oficialul austriac.

Austria este gata să joace un rol de mediator în acest caz dacă i s-ar cere să facă acest lucru, a mai spus Kneissl, adăugând că până acum nu au existat solicitări în acest sens.

Şefa diplomaţiei austriece va efectua o vizită în Rusia pe 19 şi 20 aprilie, unde urmează să se întâlnească cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Vizita a fost organizată înainte de declanşarea actualei crize între Rusia şi Occident.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img