spot_img
20.3 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăAnalizeATENȚIE! Germania introduce o taxă pe autostrăzi pentru automobiliștii străini

ATENȚIE! Germania introduce o taxă pe autostrăzi pentru automobiliștii străini

-

Cabinetul german a aprobat miercuri planurile referitoare la introducerea unei taxe pe autostrăzi pentru autoturisme, după ce a soluționat o dispută cu Comisia Europeană care s-a arătat îngrijorată că noua taxă este discriminatorie pentru șoferii străini, informează Reuters.

- Reclama -

Conform noilor planuri, Germania va introduce o taxă pe autostrăzi pentru autoturismele înmatriculate în străinătate iar nivelul taxei va varia în funcție de criteriile de mediu astfel că autoturismele care poluează mai puțin vor plăti o taxă mai mică. Nivelul maxim al taxei pentru un vehicul înmatriculat în străinătate va fi de 130 de euro pe an. Vehiculele înregistrate în Germania vor plăti și ele această taxă care va putea fi însă dedusă din taxa anuală pe autovehicul, astfel că șoferii străini vor fi, efectiv, singurii care vor plăti noua taxă.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a subliniat că noul sistem reprezintă o modificare majoră deoarece transferă povara pentru finanțarea drumurilor pe utilizatori. „Pentru șoferii germani nu vor fi costuri suplimentare. De asemenea, cei care au un vehicul prietenos cu mediul vor plăti mai puțin”, a spus Dobrindt.

De la Bruxelles, Comisia Europeană a precizat că planurile originale, aprobate de Parlamentul german în 2015, erau discriminatorii și violau legislația UE însă cele două părți au ajuns la un punct de vedere comun luna trecută.

Noua taxă, care a fost solicitată de aliații conservatori din Bavaria ai cancelarului Angela Merkel, va intra în vigoare după alegerile parlamentare care vor avea loc în luna septembrie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img