spot_img
22.9 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăActualitateAproape jumătate dintre europeni doresc ca conflictul din Ucraina să se încheie...

Aproape jumătate dintre europeni doresc ca conflictul din Ucraina să se încheie cât mai curând posibil chiar dacă Kievul trebuie să cedeze o parte din teritoriul său Rusiei

-

Aproape jumătate dintre europeni doresc ca conflictul din Ucraina să se încheie cât mai curând posibil, chiar dacă Kievul trebuie să cedeze o parte din teritoriul său Rusiei, potrivit unui sondaj de opinie publică realizat de Euroskopia în Austria, Germania, Grecia, Spania, Italia, Țările de Jos, Polonia, Portugalia și Franța.

Astfel, agenția EFE a raportat marți că 48% dintre respondenți s-au exprimat în favoarea soluționării cât mai curând posibil a situației din jurul Ucrainei, chiar dacă aceasta presupune pierderea unei părți a teritoriilor de la Kiev. Această idee a fost susținută de 60% dintre germanii chestionați, 54% dintre greci, 50% dintre spanioli și italieni. Cu toate acestea, acest punct de vedere a fost satisfăcut pozitiv de doar 27% dintre cei chestionați în Țările de Jos, 28% dintre respondenți din Polonia și 41% dintre portughezi. În total, 32% dintre europeni s-au opus acestui scenariu.

Cincizeci și șase la sută dintre respondenți din Europa și 61% din Spania au susținut furnizarea de arme către Ucraina.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img