spot_img
0.5 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeCum va ajunge petrolul rusesc în Europa

Cum va ajunge petrolul rusesc în Europa

-

Restricțiile occidentale asupra exporturilor de petrol rusești au dus la schimbări dramatice. Țițeiul rusesc este vândut la jumătate din prețomologilor săi din lume, iar producția de petrol de export a fost mutată din Rusia în India. Companiile petroliere ruse vor pierde în jur de 600.000 de barili de motorină pe zi pe piața europeană începând cu începutul lunii februarie. În urma implementării interdicției Uniunii Europene asupra produselor petroliere rusești, India va deveni principalul furnizor de petrol rafinat din Rusia către Europa. Experții prognozează o scădere a producției de petrol și a rafinării rusești ca urmare a unor astfel de ajustări, scrie Nezavisimaya Gazeta.

- Reclama -

Potrivit experților, noii cumpărători de petrol rusesc își vor devia fluxurile de export de petrol înapoi către Europa. Și India devine principalul candidat pentru stimularea exporturilor de produse petroliere către Europa. Potrivit datelor analiștilor de la Vortexa, Rusia este cel mai mare exportator de petrol al Indiei pentru a treia lună consecutiv, transportând cu 24% mai mult țiței în India în decembrie decât luna precedentă, sau aproximativ 1,17 milioane de barili pe zi.

Potrivit Vortexa, o creștere considerabilă a fluxului de motorină indian înseamnă că petrolul din Rusia este procesat pentru fabricarea sa, iar produsul este apoi exportat în UE. Deși această abordare nu încalcă oficial sancțiunile UE, evidențiază ineficiența acestora.

„Probabilitatea ca exporturile de combustibil produs din stocul de petrol rusesc să crească este mare”, a declarat șeful departamentului de cercetare analitică de la IVA Partners, Dmitri Alexandrov, pentru Nezavisimaya Gazeta. El consideră că o astfel de metodă este benefică atât consumatorilor care au lansat sancțiunile, cât și tuturor celorlalte părți implicate în lanțul de aprovizionare.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img