spot_img
31 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăDezvaluiriApar primele informații despre fuga din România a lui Codruț Marta, șeful...

Apar primele informații despre fuga din România a lui Codruț Marta, șeful de cabinet al lui Blejnar

-

Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, șeful ANAF, dat în urmărire internațională în 2012, și-ar fi luat cetățenia ungară, conform unor surse citate de Gazeta de Cluj. El s-ar fi stabilit în prima instanță în Ungaria, unde și-ar fi schimbat numele și de acolo ar fi plecat spre o destinație necunoscută. Având în vedere că este din Arad, acesta și-ar fi putut afla cu ușurință o rudă cu naționalitate maghiară, iar doar cei de la Consulatul Ungariei au date privind solicitările de dublă cetățenie, mai spune Gazeta de Cluj.

- Reclama -

Poliţia a fost sesizată pe 25 mai 2012 cu privire la dispariţia în împrejurări suspecte a lui Codruţ Alexandru Marta, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF Sorin Blejnar, de către soţia acestuia, Andreea Marta (foto), care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut pe 21 mai. Ulterior, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin Direcţia de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, a dispus darea în urmărire internaţională prin Interpol a lui Codruţ Alexandru Marta. Numele lui Codruţ Marta a fost vehiculat în mai multe dosare de evaziune fiscală, fiind cercetat alături de fostul preşedinte ANAF Sorin Blejnar şi de alte persoane cu funcţii de conducere în autorităţi de control ale statului.În legătură cu dispariţia lui au fost audiate mai multe persoane, cunoscuţi şi apropiaţi ai acestuia, printre care şi Elan Schwartzenberg şi Sorin Blejnar.

- Advertisement -

Andreea Marta, soţia fostului consilier a lui Sorin Blejnar, a fost deferită justitiei pentru prostituţie şi proxenetism, fapte care au avut loc în principal în Bucureşti, Braşov, la diverse petreceri organizate, dar şi pe teritoriile Italiei, Elveţiei şi în Principatul Monaco.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img