spot_img
28.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăSocialMINISTRUL JUSTIȚIEI: Avem nevoie de un miliard de euro pentru a construi...

MINISTRUL JUSTIȚIEI: Avem nevoie de un miliard de euro pentru a construi mai multe penitenciare

-

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, vineri, la Constanţa, că este nevoie de un miliard de euro pentru a construi mai multe penitenciare care să acopere deficitul de aproximativ 11.000 de locuri în momentul de faţă, transmite Mediafax.

- Reclama -

“Este nevoie reală de un miliard de euro pentru a construi mai multe penitenciare care să acopere deficitul de 10-11.000 de locuri în momentul de faţă. Asta înseamnă penitenciare noi, plus investiţii în penitenciarele vechi pentru a încerca să le aducem la limita demnităţii umane”, a declarat Robert Cazanciuc, vineri, într-o conferinţă susţinută la Constanţa, unde a participat la şedinţa de bilanţ a activităţii Curţii de Apel şi a instanţelor din raza de competenţă.

- Advertisement -

El a menţionat că oricât s-ar investi în penitenciarele vechi, acestea nu vor putea oferi condiţii decente de detenţie sau o încercare de reabilitare a deţinuţilor.

“Discutăm despre un sistem învechit de infrastructură şi indiferent cât încercăm noi să investim nu avem cum să transformăm un penitenciar construit la 1800 şi ceva sau la 1900 într-unul în care să ai condiţii decente de detenţie ca să nu mai spun de încercarea de reabilitare”, a precizat ministrul Justiţiei.

- Advertisement -

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img