spot_img
21.7 C
București
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăBasarabiaÎnainte de vizita lui IOHANNIS la Chișinău, lider al coaliției moldovene ATACĂ...

Înainte de vizita lui IOHANNIS la Chișinău, lider al coaliției moldovene ATACĂ România

-

Înainte de vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău, planificată pentru 24-25 februarie, liderul PD, Marian Lupu a lansat noi acuzații în adresa României. A făcut-o prin intermediul unor critici sarcastice la propunerea liberalilor de a aduce un procuror de la DNA care să monitorizeze activitatea Comisiei de anchetă a situației pe piața valutară, transmite deschide.md.

- Reclama -

După au fost desemnați membrii și propusă conducerea comisiei, deputatul PL, Valeriu Munteanu a propus ca această comisiei să fie monitorizată de un procuror european, iar pentru a lichida problema traducerilor, Munteanu a spus că acesta ar putea fi adus de la DNA.

Valeriu Munteanu: Având în vedere că coaliția PCRM-PD-PLDM și-au împărțit funcțiile de președinte, vicepreședinte și secretar ai acestei comisii nu cred că trebuie să mai insistăm asupra organelor de lucru, dar având în vedere importanța și impactul social al subiectelor care vor fi discutate în această comisie, avem și noi o propunere: să aducem un procuror din UE ca să fie observator în acest proces cu gândul și cu nădejdea că procesul va fi mult mai dinamic și dacă vă gândiți că-i de departe și va trebui să-i asigurăm traducere, atunci putem aduce unul de la DNA din România și atunci lucrurile vor arăta altfel la încheierea acestui exercițiu.

În replică, Marian Lupu a luat peste picior propunerea liberalilor, atacând ironic SRI-ul și făcând aluzie că Partidul Liberal cu ajutorul acestei structuri, ar vrea lichidarea statalității RM. Marian Lupu: Eu de fapt mă mirasem de ce așa slăbuță propunerea, doar de la DNA, eu mă așteptam să fie propus și de la SRI și alte structuri, dar mă rog ”vseo ishio vperedi, navernoe” (din rusă: probabil totul e înainte). Eu înțeleg pentru că după cum spun și colegii din stânga mea (către liberali), opțiunea de lichidare a acestui stat este bine cunoscută pentru acest curent politic.

Deschide.md amintește că acesta nu este primul caz când Marian Lupu lansează atacuri în adresa României și a conducerii acestei țări. De exemplu acum două luni când Klaus Ioahannis și-a amânat vizita la Chișinău lasând să se înțeleagă că motivul a fost instabilitatea politică de la noi, Marian Lupu a declarat că ”situația în Republica Moldova este treaba Republicii Moldova. Poporul este suveran clasei politice, restul sunt derivate. Noi muncim, noi negociem și  încercăm să identificăm o formulă de guvernare nu pentru domnul Iohannis, nu pentru Europa, Rusia, America sau Africa”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img