spot_img
24.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăDezvaluiriNoi mizerii la DNA: Arestați-l pe Goagăl!

Noi mizerii la DNA: Arestați-l pe Goagăl!

-

Arestați-l pe Goagăl! Jurnaliști anchetați la DNA pentru ce au scris. Cea mai penibilă chestie de la DNA din ultima vreme poate fi citită în articolul de ieri „Jurnaliștii mafiei…” de pe ziare.com.Știrea, împachetată în stilul bombastic-sulfuros al „anchetelor anticorupție” pe bază de dosare servite, relatează cum un judecător nemulțumit de ce au scris ziariștii de la Lumea Justiției i-a reclamat la DNA pe ei, pe presupusa lor sursă și chiar pe Google, scrie jurnalistul Lucian Davidescu pe Facebook.

CE MAI AFIRMĂ LUCIAN DAVIDESCU:

- Advertisement -

Acuzațiile?

Constituirea unui grup infracţional organizat, favorizarea făptuitorului, abuzul în serviciu, falsul intelectual, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, falsul În declarații.

- Advertisement -

Faptele?

Jurnaliștii, că ar fi scris:

«Deși dosarul se află în curs de judecare a apelului la Înalta Curte, jurnaliștii de la Lumea Justiției început să publice mai multe articole care conțineau informații necorespunzătoare adevărului, cu scopul de a-l favoriza pe inculpatul Șerban Pop, creându-i o imagine falsă de „victimă” a procurorilor DNA și a judecătorului Alexandru Ciprian Ghiță. (…) Nu este vorba de un derapaj punctual al jurnaliștilor de la Lumea Justiției și nici prima dată când aceștia îi „desființează” pe judecători.»

Sursa, că le-ar fi zis:

«Viorica Costiniu și-a folosit funcția de „președinte de onoare” a Asociației Magistraților din România, pentru a-i ajuta pe cei de la Lumea Justiției să propage public, prin intermediul mai multor articole, informații necorespunzătoare adevărului, cu caracter defăimător pentru modul în care a fost soluționată de către judecătorul Alexandru Ciprian Ghiță de la Curtea de Apel București dosarul lui Șerban Pop, fost vicepreședinte al ANAF. »

Goagăl, că ar fi… goagălit:

«Din cuprinsul adresei nr. 498/P/2022 din 16.12.2022 a Direcției Naționale Anticorupție rezultă că s-a început urmărirea penală față de Tărâţă George, Elena Dumitrache şi Jurindex Media SRL, Viorica Costiniu, Google Bucharest SRL, Google Ireland Limited şi Google LLC, Todică Alexandru Victor, Roxana Daskalu şi societatea de avocaţi Grigorescu, Ştefanică şi asociaţii SPARL, persoane care au semnat, publicat și promovat pe motoarele de căutare Google articolele a căror blocare temporară la căutare a fost admisă în prezenta cauză.»

Nu e treaba procurorilor să vadă dacă „e adevărat” ce scriu ziariștii, nici dacă cineva „și-a folosit funcția” ca să le zică și cu atât mai puțin să afle ce anume făcea Google în „grupul infracțional organizat”.

În loc să arunce reclamația direct la coș, unde-i ședea bine într-o societate cică-democratică, DNA i-a răspuns judecătorului reclamagiu că a început urmărirea penală. Iar judecătorul – Ciprian Ghiță de la CAB – s-a folosit de răspunsul DNA pe post de probă în procesele civile pe care le-a deschis contra acelorași ziariști.

Ce șobolănie!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img