spot_img
-3.2 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăDezvaluiriAnca Alexandrescu a dezvăluit contractul privatizării PETROM pentru austrieci: SRI a dat...

Anca Alexandrescu a dezvăluit contractul privatizării PETROM pentru austrieci: SRI a dat în gât tunul, activele nu au fost evaluate, datoriile au fost șterse și OMV a luat tortul scutirilor de taxe

-

Ce s-a întâmplat cu raportul SRI din 2004, atunci când șeful SRI-ului era Radu Timofte. Știți ce spunea raportul în 2004? Că Petromul a fost subevaluat, lucru ce a fost confirmat și de comisia de control din Senat, dar și de alte foruri. Am să vă demonstrez de ce: pentru că reperele la care a fost evaluată Petrom se refereau la iunie 2003, privatizarea făcându-se în iulie 2004, sunt dezvăluirile făcute duminică seară de Anca Alexandrescu în emisiunea Culisele Statului Paralel de la Realitatea Plus, care a prezentat contractul de la privatizare la Petriom.

- Reclama -

„Mai mult, activele nu au fost evaluate, lucru ce se recunoaște și în contract. S-a luat doar valoarea de piață din 2003 a rezervelor de gaze și petrol! Cota geologică, acea scutire de taxe și impozite de 35% din întreaga producție, oferită Petromului până în 2003, a fost cerută în mod imperativ de OMV la privatizare și s-a prelungit până la sfârșitul anului 2006.Toate datoriile Petromului au fost șterse, iar toate partidele au fost părtașe la asta. PNL a avut o poziție oarecum diferită, spunând să nu se șteargă tot, să rămână datoria de bază. Dar există un document de ștergere a datoriilor fără să existe și suma. S-a modificat și Codul Fiscal pentru ca OMV să beneficieze de aceste scutiri de 35% de taxe și impozite. Vă puteți închipui că milioane de metri pătrați de teren au fost vândute, cu acest contract, cu un dolar pe metru pătrat?Statul român, la presiunea OMV, a anulat două măriri de capital făcute înainte de privatizare. În plus, s-a făcut un contract în care 22 de pagini sunt definiții și explicații. Dacă citești, înțelegi că încă din contractul de privatizare și-au dat acordul pentru închiderea Doljchim și Arpechim”, a conchis jurnalista de la Realitatea.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img