spot_img
-1.6 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizePSD solicită o anchetă extinsă pentru stabilirea şi sancţionarea celor responsabili de...

PSD solicită o anchetă extinsă pentru stabilirea şi sancţionarea celor responsabili de moartea femeii ucisă de câini în zona Parcului Morii

-

PSD solicită o anchetă extinsă pentru stabilirea şi sancţionarea celor responsabili de moartea femeii ucisă de câini în zona Parcului Morii din Bucureşti. Aceste investigaţii trebuie demarate atât la nivelul departamentelor de specialitate din Primăria Municipiului Bucureşti şi din Primăria Sectorului 6, cât şi la nivelul conducerii celor două instituţii. Cei doi edili, prin indiferenţa şi inactivitatea lor, au permis producerea acestei tragedii.

- Reclama -

„Este o gravă neglijenţă în serviciu care trebuie sancţionată dur, conform prevederilor Codului Penal, cu atât mai mult cu cât persoana decedată fusese anterior victima atacului câinilor din zona Parcului Lacul Morii, iar autorităţile responsabile nu au luat măsuri pentru îndepărtarea acestui risc. Este revoltător că nici după două zile de la tragedie nu există vreo demisie şi vreo demitere la Primăria Capitalei şi la Primăria Sectorului 6! Pasarea răspunderii de la o instituţie la alta este inacceptabilă. Ambele primării poartă o răspundere directă pentru tragedie. Primarul General, Nicuşor Dan, nu a alocat resursele necesare şi nu a fost preocupat de slaba activitate a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea sa”, arată comunicatul de presă al PSD.

Social-democraţii mai spus că primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu nu a luat vreo măsură pentru înlăturarea haitelor de câini din Parcul Lacul Morii, în pofida plângerilor şi sesizărilor care i-au fost adresate în acest sens.

„Instituţiile statului trebuie să acţioneze cu maximă fermitate pentru anchetarea şi condamnarea celor vinovaţi de această tragedie, care ar fi putut fi evitată dacă cei responsabili şi-ar fi făcut datoria”, conchide sursa menţionată.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img