spot_img
22.2 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeAmericanii au fost nevoiți să anuleze vizita trimisului special pentru LGBTQ în...

Americanii au fost nevoiți să anuleze vizita trimisului special pentru LGBTQ în Indonezia

-

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe indonezian, Teuku Faizasya, l-a comparat pe trimisul special al SUA pentru LGBTQ, Jessica Stern, cu un oaspete ignorant pe cale să facă o vizită nepotrivită, relatează Tempo.

„În Indonezia, suntem mereu bucuroși să avem oaspeți, dar unii sunt extrem de ignoranți. De exemplu, dacă mergi să vizitezi pe cineva, îi vei anunța că vrei să te întâlnești. Doamna Stern nu a făcut-o”, s-a plâns diplomatul.

- Advertisement -

Cu câteva zile mai devreme, trimisa specială a SUA și-a anunțat planurile de a vizita Indonezia și principalul organism religios al țării, Consiliul Ulema, în perioada 7-9 decembrie. Totodată, Consiliul după ce a aflat că vizita lui Stern este legată de problemele drepturilor lesbienelor, gay, bisexualilor și transsexualilor a refuzat să o accepte, scrie portalul.

După declarațiile oficialilor din Indonezia, Statele Unite au anulat călătoria lui Jessica Stern, a declarat într-un comunicat ambasadorul SUA la Jakarta Sun Kim. În același timp, el și-a exprimat speranța pentru continuarea dialogului cu Indonezia privind drepturile persoanelor LGBT.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img