spot_img
25.3 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeȘeful partidului de guvernământ din Polonia acuză imperialismul Germaniei: Vor să-și îndeplinească...

Șeful partidului de guvernământ din Polonia acuză imperialismul Germaniei: Vor să-și îndeplinească planurile pe care și-au dorit cândva să le ducă la îndeplinire prin metode militare

-

Preşedintele partidului conservator naţionalist la putere în Polonia, Jaroslaw Kaczynski, a denunţat sâmbătă „dominaţia” Germaniei în Europa, acuzând-o că doreşte să realizeze prin metode paşnice „planurile pe care și-au dorit cândva să le ducă la îndeplinire prin metode militare”, notează AFP conform Agerpres.

Jaroslaw Kaczynski, considerat omul forte şi principalul strateg al dreptei la putere, obişnuit să atace Germania şi Uniunea Europeană, a ţinut un discurs la Legnica, în sud-vestul ţării, în cadrul turneului său în provincie în vederea alegerilor legislative prevăzute în toamna anului 2023.

- Advertisement -

El a declarat, potrivit agenţiei de presă PAP, că puterea Europei constă în cea a naţiunilor sale şi, în mare măsură, în cea a statelor suverane.

El a denunţat „situaţia de dominaţie, o situaţie în care, prin metode paşnice, unul din statele europene, astăzi cel mai mare după Rusia, îşi realizează planurile pe care şi-a dorit cândva să le ducă la îndeplinire prin metode militare. Este o cale care duce la criză şi nefericire. Nu numai a Poloniei, ci şi a Europei. Şi, de asemenea, a acestei ţări, Germania”, a spus Kaczynski.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img