spot_img
6.5 C
București
vineri, februarie 3, 2023
AcasăAnalizeȘeful partidului de guvernământ din Polonia acuză imperialismul Germaniei: Vor să-și îndeplinească...

Șeful partidului de guvernământ din Polonia acuză imperialismul Germaniei: Vor să-și îndeplinească planurile pe care și-au dorit cândva să le ducă la îndeplinire prin metode militare

-

Preşedintele partidului conservator naţionalist la putere în Polonia, Jaroslaw Kaczynski, a denunţat sâmbătă „dominaţia” Germaniei în Europa, acuzând-o că doreşte să realizeze prin metode paşnice „planurile pe care și-au dorit cândva să le ducă la îndeplinire prin metode militare”, notează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Jaroslaw Kaczynski, considerat omul forte şi principalul strateg al dreptei la putere, obişnuit să atace Germania şi Uniunea Europeană, a ţinut un discurs la Legnica, în sud-vestul ţării, în cadrul turneului său în provincie în vederea alegerilor legislative prevăzute în toamna anului 2023.

El a declarat, potrivit agenţiei de presă PAP, că puterea Europei constă în cea a naţiunilor sale şi, în mare măsură, în cea a statelor suverane.

El a denunţat „situaţia de dominaţie, o situaţie în care, prin metode paşnice, unul din statele europene, astăzi cel mai mare după Rusia, îşi realizează planurile pe care şi-a dorit cândva să le ducă la îndeplinire prin metode militare. Este o cale care duce la criză şi nefericire. Nu numai a Poloniei, ci şi a Europei. Şi, de asemenea, a acestei ţări, Germania”, a spus Kaczynski.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img