spot_img
1.6 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizePreședintele Serbiei Aleksandar Vučić: La Davos toată lumea m-a învinuit. Serbia nu urmează...

Președintele Serbiei Aleksandar Vučić: La Davos toată lumea m-a învinuit. Serbia nu urmează o politică pro-rusă, și nici o politică pro-europeană, ci propria sa politică. Serbia a fost bombardată și atacată de țările NATO, multe dintre ele sunt și state membre ale UE – trebuie să aveți în vedere aceste lucruri când ne vorbiți despre asta

-

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat pentru Radioteleviziunea Serbiei că a vorbit la întâlnirea de la Davos despre faptul că zilnic aude mesaje de recunoaștere a independenței Kosovo sau impunerea de sancțiuni Rusiei. Serbia a fost bombardată și atacată de țările NATO, multe dintre ele sunt și state membre ale UE – trebuie să aveți în vedere aceste lucruri când ne vorbiți despre asta, spune Vučić.

- Reclama -

El mai subliniază că deocamdată nu există posibilitatea ca Serbia să impună sancțiuni Rusiei, precum și că el crede căva avea o discuție corectă și bună cu partea rusă și că vom obține un preț corect pentru gaz.

De asemenea, președintele a adăugat că deocamdată Serbia nu urmează o politică pro-rusă, și nici o politică pro-europeană, ci propria sa politică.

Principalul subiect al întâlnirii de la Davos a fost însă Ucraina, iar întrebat dacă a observat în întâlnirile cu liderii mondiali că a fost criticat pentru bunele relații dintre Serbia și Rusia, Vučić a spus că toată lumea l-a învinuit.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img