spot_img
19.3 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăBasarabiaAmerica recunoaște victoria lui Dodon: ALEGERILE AU FOST CORECTE

America recunoaște victoria lui Dodon: ALEGERILE AU FOST CORECTE

-

Ambasada Statelor Unite de la Chişinău a transmis miercuri dimineaţă un mesaj cu privire la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, care s-a desfăşurat în mod competitiv şi cu ”respectarea libertăţilor fundamentale”. De asemenea, reprezentanţii ambasadei au declarat că administraţia americană este disponibilă să colaboreze cu autorităţile din Republica Moldova, informează deschide.md.

- Reclama -

”Conform concluziilor preliminare ale misiunii de observatori OSCE, alegerile au fost competitive, cu respectarea libertăţilor fundamentale. Noi înţelegem că există acuzaţii de nereguli. Însă procesul electoral se va încheia odată ce Curtea Constituţională va valida rezultatul final”, se arată în mesajul transmis de Ambasada SUA de la Chişinău.

De asemenea, diplomaţii au declarat că executivul american se angajează că colaboreze cu autorităţile moldovene pentru a susţine o guvernare eficientă şi responsabilă pentru Republica Moldova.

”Aşteptăm să conlucrăm cu preşedintele ales în această privinţă”, se arată în mesajul Ambasadei SUA.

Socialistul Igor Dodon a câştigat cu un avans considerabil alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, devansând-o pe proeuropeana Maia Sandu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...