spot_img
30.6 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeAmerica împrumută Ucraina cu 1,3 miliarde dolari. Zelenski a cerut mai întâi...

America împrumută Ucraina cu 1,3 miliarde dolari. Zelenski a cerut mai întâi ajutoare de 7 miliarde pe lună și mai apoi 5

-

Trezoreria SUA a anunţat miercuri transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de dolari promis de administraţia Biden în luna mai, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

”Cu acest ajutor economic, ne reafirmăm angajamentul ferm faţă de poporul ucrainean în timp ce se apără de agresiunea lui Putin şi lucrează pentru a-şi susţine economia”, a declarat secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat.

- Advertisement -

Aceşti 1,3 miliarde de dolari sunt transferaţi guvernului ucrainean prin intermediul Băncii Mondiale şi fac parte dintr-un pachet de ajutor economic de 7,5 miliarde de dolari al Statelor Unite în cadrul unui vast credit de urgenţă semnat de preşedintele Joe Biden.

Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, războiul dus de Rusia în Ucraina riscă să ducă la o contracţie de 45% a economiei ucrainene în 2022.

- Advertisement -

Președintele ucrainean a estimat inițial necesarul lunar al Ucrainei la 7 miliarde de dolari, dar a cerut liderilor NATO doar 5.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img