spot_img
9 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăAnalizePutin acuză NATO: Apelul către Ucraina de a continua luptele şi de...

Putin acuză NATO: Apelul către Ucraina de a continua luptele şi de a refuza negocierile nu face decât să confirme ipoteza noastră că Ucraina şi binele poporului ucrainean nu sunt obiectivul Occidentului 

-

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat miercuri ”ambiţiile imperiale” ale NATO, care încearcă, potrivit lui, să-şi afirme ”hegemonia” prin conflictul ucrainean, relatează AFP conform Agerpres.

”Apelul către Ucraina de a continua luptele şi de a refuza negocierile nu face decât să confirme ipoteza noastră că Ucraina şi binele poporului ucrainean nu sunt obiectivul Occidentului şi al NATO, ci un mijloc de a-şi apăra propriile lor interese”, a spus Putin, într-o conferinţă de presă la Aşgabad, capitala turkmenă.

- Advertisement -

”Ţările lidere din NATO doresc (…) să-şi afirme hegemonia, ambiţiile lor imperiale”, a acuzat el.

Alianţa Atlantică şi ”înainte de toate Statele Unite au nevoie de mult timp să aibă un inamic extern în jurul căruia să-şi unească aliaţii”, potrivit preşedintelui rus. ”Iranul nu a fost bun pentru aceasta”, a apreciat el.

- Advertisement -

”Le-am dat această şansă, şansa de a reuni toată lumea în jurul lor”, a afirmat Putin pe ton ironic.

Rusia nu vede ”nicio problemă” într-o eventuală aderare a Finlandei şi Suediei la NATO, a dat asigurări Vladimir Putin.

”Nu avem probleme cu Suedia şi Finlanda, aşa cum avem cu Ucraina”, a afirmat de asemenea Putin, aflat în vizită în capitala turkmenă. ”Dacă Finlanda şi Suedia doresc aceasta, să adere. Este problema lor, pot adera la ce doresc”, a spus el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img