spot_img
24.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriAmenință Procurorul General Curtea Constituțională?

Amenință Procurorul General Curtea Constituțională?

-

Toni Greblă, fost judecător al Curţii Constituţionale a României (CCR), a catalogat ca fiind „o ameninţare şi o presiune” declaraţia procurorului general Augustin Lazăr că urmăreşte cu mare atenţie procedura de verificare a constituţionalităţii legilor justiţiei.

- Reclama -

„Uitaţi-vă la declaraţia de ieri a lui Augustin Lazăr privind decizia Curţii Constituţionale pe legile justiţiei! Este o ameninţare şi o presiune. Este şi foarte periculos, pentru că, în momentul în care procurorul general spune că va urmări activitatea Curţii, este clar o ameninţare. Dacă ziceam eu sau dumneavoastră, era altceva, dar să spună procurorul general, e clar că e o presiune să zici că urmăreşti cu interes (…). Vedeţi declaraţiile lui George Maior şi Laura Kovesi despre Legea ‘Big Brother’ şi o să vedeţi că sunt la fel”, le-a declarat Toni Greblă jurnaliştilor, vineri, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde s-a prezentat într-un dosar în care este jucat de fapte de corupţie.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat joi că Ministerul Public urmăreşte „atent” procedura de verificare a constituţionalităţii modificărilor aduse legilor justiţiei.

„Ministerul Public în continuare este foarte atent, urmăreşte cu cea mai mare atenţie procedura de verificare a constituţionalităţii acestor legi. Am pus la dispoziţia instituţiilor competente toate suspiciunile de neconstituţionalitate pe care le-am avut şi avem convingerea că se va da o decizie de către Curtea Constituţională, una care va fi de referinţă, fără îndoială o decizie istorică cred că va fi, şi Curtea Constituţională cred că va da o soluţie înţeleaptă într-un caz care se află în atenţia opiniei publice româneşti”, a declarat Augustin Lazăr la intrarea în CSM.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...