spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăBasarabiaAmbasadorul american la Chișinău: SUA nu au cum să impiedice unirea Moldovei...

Ambasadorul american la Chișinău: SUA nu au cum să impiedice unirea Moldovei cu România

-

Ambasadorul SUA la Chișinău James Pettit susține că prin declarațiile sale recente, care au provocat comentarii diferite în societate nu a dorit să atingă în nici un fel dreptul cetățenilor unioniști de a avea o viziune și o dorință de reunire și că Statele Unite nu au cum să împiedice reunificarea celor două state românești dacă poporul o va face, transmite Radio Chișinău.

”Eu respect decizia și idealul unioniștilor”, a declarat James Pettit în cadrul unei întrevederi cu liderul PL Mihai Ghimpu, potrivit unui comunicat difuzat de formațiune.

- Advertisement -

Ambasadorul a fost de acord cu afirmația Președintelui PL, că ”puterea suverană aparține poporului, inclusiv dorința firească de Unire cu România”, potrivit aceluiași comunicat.

Amintim că acum câteva săptămâni Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău  James Pettit, a declarat într-un interviu acordat postului public de televiziune că Republica Moldova nu este România, ea îşi are propria istorie şi propriile provocări, fiind o ţară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite. Aceste declarații au provocat reacții diferite, fiind dur criticate de politicieni și reprezentanți ai societății civile care promovează unirea Republicii Moldova cu România.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img