spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeAleksandar Vučić: Acum ne putem plânge sfântului Petru, pentru că indiferent de ce...

Aleksandar Vučić: Acum ne putem plânge sfântului Petru, pentru că indiferent de ce spune UE că este neutră în privința statutului Kosovo, totuși consideră Kosovo stat independent și dorește să ne determine și pe noi să-l recunoaștem

-

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că în următoarea perioadă Serbia va „fi pe un balansoar”, deoarece avansarea în procesul de integrare europeană va fi condiționată uneori de sancțiunile contra Rusiei, alteori de relațiile cu Pristina. „Va fi un balansoar – odată vor fi sancțiunile, altă dată Kosovo” – a declarat Vučić, adăugând că este important să se acționeze în beneficiul cetățenilor, „să fim puternici, fermi și dedicați reformelor, să avem în vedere tot ce a spus (șeful Delegației UE la Belgrad, Emanuele) Giaufret”.

- Reclama -

„În ce privește Kosovo, singuri ne-am făcut rău când am acceptat ca negocierile să fie mutate sub auspiciile UE. Acum ne putem plânge sfântului Petru, pentru că indiferent de ce spune UE că este neutră în privința statutului Kosovo, totuși consideră Kosovo stat independent și dorește să ne determine și pe noi să-l recunoaștem” – a declarat Vučić, adăugând că în fața Serbiei este un drum greu, că se teme că nu vor fi știri bune pentru Serbia pe această temă, pentru că „integritatea noastră teritorială are un sens pentru noi și alt sens pentru ei”. Vučić a declarat că Serbia a înțeles mesajele din raportul Comisiei Europene, în special cele referitoare la Federația Rusă. „Am spus că vom ține cont și vom analiza cu seriozitate pozițiile și propunerile lor. Singura obiecție se referă la nearmonizarea cu declarațiile UE privind politica externă” – a declarat Vučić.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img