spot_img
5.4 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizePutin vrea ca Turcia să fie centrul de distribuţie pentru exportul gazelor...

Putin vrea ca Turcia să fie centrul de distribuţie pentru exportul gazelor ruseşti către Europa

-

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a propus joi omologului său turc Recep Tayyip Erdogan crearea în Turcia a unui centru de distribuţie pentru exportul gazelor ruseşti către Europa, idee prezentată iniţial de liderul de la Kremlin în ziua anterioară la o conferinţă energetică la Moscova, transmite AFP.

- Reclama -

”Am putea examina posibilitatea de a crea pe teritoriul turc un hub gazier pentru livrări către alte ţări”, în special către Europa, a spus Putin la o întâlnire cu Erdogan, în marja unui forum regional în Kazahstan.

Preşedintele rus a lăudat Turcia, care s-a dovedit a fi ”itinerariul cel mai sigur pentru livrările” de gaze ruseşti, în timp ce transportul acestor gaze spre Europa este sistat în urma avarierii gazoductelor Nord Stream, sabotaje puse de Putin pe seama celor despre care a afirmat miercuri că doresc ruperea legăturilor Europei cu Rusia.

Un eventual nod de distribuţie a gazelor în Turcia ar putea servi de asemenea la ”definirea preţurilor” acestora, ”astăzi exorbitante”, astfel că ”am putea reglementa preţurile fără să implicăm politica”, a mai spus Putin.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img