spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizePrețurile vacanțelor in Bulgaria cresc cu 10-15%

Prețurile vacanțelor in Bulgaria cresc cu 10-15%

-

În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii străini care se pregătesc de evadările lor anuale se confruntă cu o realitate dură: călătoriile în acest an vor fi mai costisitoare, cheltuielile fiind aşteptate să fie mai mari cu 10 – 15% comparativ cu anul trecut, a anunţat Dimitrina Goranova, preşedintele asociaţiei tur-operatorilor din Bulgaria, informează Novinite.

Goranova a scos în evidenţă semnificaţia alegerii destinaţiei în timpul Paştelui Ortodox, arătând că mulţi bulgari preferă locurile în care pot să celebreze şi această sărbătoare. Deloc surprinzător, Grecia este destinaţia preferată, datorită plajelor ei pitoreşti şi a festivităţilor prilejuite de celebrarea sărbătorilor pascale. Totuşi, a subliniat oficialul, a sporit interesul şi pentru destinaţii ca Albania.

- Advertisement -

În timp ce Bulgaria rămâne locul favorit pentru turiştii români în timpul Paştelui, Goranova a subliniat necesitatea ca staţiunile să se pregătească adecvat pentru afluxul de vizitatori. Chiar dacă hotelurile fac pregătiri, turiştii pot găsi şi locuri unde facilităţile sunt închise, iar curăţenia nu este adecvată, ceea ce afectează impresia generală.

Pe lângă turismul la Marea Neagră, Bulgaria face eforturi pentru extinderea turismului cultural şi circular, atrăgând vizitatori din Germania, Marea Britanie şi Spania. Totuşi, costul călătoriilor a crescut semnificativ, cu 10 – 15% comparativ cu anul trecut, a avertizat Goranova. În pofida majorării cheltuielilor, bulgarii nu şi-au redus semnificativ planurile de călătorii şi au revenit la practica rezervărilor timpurii.

- Advertisement -

În condiţiile în care bulgarii şi turiştii străini se confruntă cu costuri mai ridicate de călătorie, industria turismului se pregăteşte de un sezon dificil. Pe fondul incertitudinilor care persistă din timpul pandemiei, călătorilor li se cere să facă planuri meticuloase şi să exploreze opţiuni de călătorie rentabile, pentru a profita la maximum de vacanţele lor. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img