spot_img
20.8 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăAnalizeALDE a trădat socialiștii în Parlamentul European și a trecut de partea...

ALDE a trădat socialiștii în Parlamentul European și a trecut de partea PPE

-

Grupul socialiștilor europeni a primit marți cu surpriză și nemulțumire anunțul că liberalul Guy Verhofstadt s-a retras din cursa pentru președinția Parlamentului European, precum și cel privind alianța formată de liberali cu popularii europeni, transmite publicația Politico.

- Reclama -

Retragerea lui Guy Verhofstadt îi mărește candidatului PPE, Antonio Tajani, șansele de a-și asigura președinția legislativului european, comentează Politico.

Europarlamentarul socialist Marc Tarabella, cunoscut pentru modul franc în care își expune de fiecare dată punctele de vedere, a transmis pe Twitter un mesaj critic față de alianța dintre partidul lui Verhofstadt și populari. „Într-o singură săptămână a trecut de la un acord cu Grillo la unul cu Tajani, de la șpagat politic la entorsă etică!’, a scris europarlamentarul belgian. El a făcut trimitere la încercarea eșuată a lui Guy Verhofstadt de a ajunge la o înțelegere cu grupul eurosceptic italian Mișcarea 5Stele, condus de Beppe Grillo.

Potrivit surselor publicației Politico, și alți europarlamentari socialiști sunt supărați din cauza noii alianțe și acuză modul lipsit de transparență în care s-a ajuns la acest parteneriat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img