Aladin Georgescu, președintele CJ Mehedinți: ”Dezaprob situația de la Centrul NPI al DGASPC în care s-au găsit insecte. Dezinsecție s-a făcut acum o săptămână și din nou astăzi.”

0

Președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, a avut o reacție fermă în urma materialelor apărute în spațiul public cu privire la Centrul NPI, unde au fost găsite insecte într-una din camerele în care sunt cazate persoane cu dizabilități:

“Dezaprob cu toată tăria astfel de situații și consider că nimeni nu ar trebui să stea în astfel de condiții, cu atât mai mult cu cât este vorba despre persoane cu dificultăți certe în a se îngriji pe cont propriu! Tocmai din acest motiv, respectivele persoane se află într-un centru, iar personalul angajat este cel care trebuie să se ocupe de îngrijirea lor. E clar că aici a fost o neglijență, dar pentru o concluzie clară, aștept rezultatul anchetei deschise de conducerea DGASPC.

Cea mai recentă dezinsecție în centrul respectiv s-a făcut nu mai devreme de săptămâna trecută și pentru ca lucrurile să revină la normal,  s-a dispus o nouă astfel de procedură astăzi!

Această situație este una izolată și vă asigur că ea nu se întâlnește în celelalte centre.

Este adevărat că cele mai multe locații în care se află centre de îngrijire ale DGASPC sunt imobile vechi, dar acest lucru nu justifică prezența insectelor și nicio altă abatere de la normele de igienă! Din preocuparea ca beneficiarii să aibă condiții bune, împreună cu conducerea DGASPC, am început demersuri în vederea atragerii de fonduri europene pentru reabilitarea spațiilor în care sunt găzduite persoane aflate în dificultate.”, a scris Aladin Georgescu, pe pagina sa de socializare.