spot_img
2 C
București
miercuri, martie 29, 2023
Acasă#AtacuriGermaniaAL TREILEA INCIDENT GRAV ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ ÎN BAVARIA: Un migrant sirian s-a...

AL TREILEA INCIDENT GRAV ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ ÎN BAVARIA: Un migrant sirian s-a detonat lângă Nürnberg

-

O explozie care a ucis cel puțin o persoană la Ansbach, Germania, în apropiere de Nürnberg, Bavaria, a fost provocată de un dispozitiv exploziv duminică seară, a declarat reporterilor primarul din Ansbach, potrivit site-ului de știri Nordbayern.de, informează Reuters.

- Reclama -

05.49: Suspectul la originea exploziei de la Ansbach în Bavaria (sudul Germaniei) care a rănit 12 persoane era un solicitant de azil în vârstă de 27 de ani din Siria, a declarat luni dimineață devreme ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann, informează agențiile DPA, Reuters și AFP.Suspectul, care a sosit în Germania în urma cu doi ani, a murit în explozie. Suspectul a primit permisiunea să rămână în Germania datorită conflictului în curs în Siria. Sirianul în vârstă de 27 de ani a încercat de două ori să se sinucidă și a fost tratat într-o clinică de psihiatrie, a mai spus ministrul într-o conferință de presă. 

Cel puţin o persoană a murit, iar alte 11 au fost rănite în urma unei explozii produse în cursul nopţii de duminică spre luni în orăşelul german Ansbach,  anunţă primarul localităţii.

UPDATE: 04.00:Bărbatul decedat duminică noapte la Ansbach în sudul Germaniei într-o explozie calificată drept „voluntară” este la originea acestei explozii, a declarat poliția locală, informează AFP.”O explozie a avut loc în centrul orașului și un bărbat, potrivit ultimelor elemente ale anchetei pentru a stabili de cine a fost provocată, a murit, în timp ce zece persoane au fost rănite”, a adăugat poliția într-un comunicat.

UPDATE: 03.20: Surse din Poliția din Ansbach spun ca ar fi fost vorba de un sinucigas, iar suspectul este mort. O altă persoană ar fi fost reținută în oraș.

Potrivit primarului Carda Seidel, explozia a avut loc în apropierea intrării la un festival de muzică.

Explozia a avut loc în fața unui restaurant, nu departe de locul unde trebuia să se țină un festival de muzică în aer liber, la care urmau să asiste 2.500 de persoane. Evenimentul a fost întrerupt și participanții evacuați.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne bavarez a afirmat că explozia nu a fost un accident și pare să fi fost intenționată.

Ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann este în drum spre locul exploziei, a adăugat purtătorul de cuvânt.

E al treilea incident în Bavaria în ultima săptămână după atacul unui tânăr afgan într-un tren și a atentatului unui tânar de origine iraniană vineri seară la Munchen, într-un centru comercial.

Un alt incident a avut loc duminică lângă Stuttgart în care a fost implicat un migrant sirian.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img