spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăhighlightIohannis nu i-a consultat pe Gorghiu si Blaga la desemnarea lui MRU...

Iohannis nu i-a consultat pe Gorghiu si Blaga la desemnarea lui MRU la SIE, ci pe Gabriel Oprea

-

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că deși nici ea și nici Vasile Blaga nu au fost consultați de președintele Klaus Iohannis cu privire la nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu pentru conducerea Serviciului de Informații Externe (SIE), liberalii vor susține „categoric” această propunere, ea fiind agreată „unanim” la nivelul partidului. Premierul interimar Gabriel Oprea a recunoscut ca a fost informat de presedintele Klaus Iohannis asupra aceste numiri. Si premierul suspendat Victor Ponta a spus ca nu a fost consultat.

- Reclama -

Președintele nu m-a consultat nici pe mine, nici pe Vasile Blaga cu această propunere. Este o propunere pe care a făcut-o, dar este unul din oamenii cu expertiză și este o propunere pe care categoric o vom susține. Am avut discuții cu Vasile Blaga despre propunerea înaintată de la Cotroceni și în ședința de conducere a partidului și toată lumea, unanim, a agreat să susținem propunerea președintelui pentru Mihai Răzvan Ungureanu, a spus liderul liberal, la TVR.

În context, Alina Gorghiu a menționat că, din punct de vedere constituțional, propunerea pentru conducerea SIE aparține președintelui, iar votul Parlamentului.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...