spot_img
20.8 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăDezvaluiriAgentul SRI de pe căile ferate, preferatul lui Grindeanu, partenerul de afaceri...

Agentul SRI de pe căile ferate, preferatul lui Grindeanu, partenerul de afaceri al amicului din copilărie al ministrului transporturilor

-

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a decis să prelungească cu încă două luni mandatul pentru agentul SRI din sistemul feroviar de stat.Este vorba de Petre Ungureanu, al cărui mandat de director general al societății Grup Exploatare și Întreținere (GEI) Palat CFR a fost prelungit cu două luni, prin decizia Consiliului de Administrație, scrie Club Feroviar.

- Reclama -

Petre Ungureanu este de șase ani consilier al directorului general al Electrificare CFR SA, iar anterior (1998-2017) a lucrat la Serviciul Român de Informații (SRI).

El a absolvit Grupul Școlar Agricol Corabia în 1993, cu specializarea ”mecanic agricol”, după care a obținut un certificat de absolvire a unui curs de pregătire în sisteme XIS 5335S în SUA, la Astrophysics Inc. (2006), diplomă de inginer-diplomat după ce a urmat cursurile Facultății de Management și Inginerie Economică în Agricultură din București (2003-2008) și diplomă de licență de la Facultatea de Fizică a Universității Hyperion (2009).

Pentru aducere aminte, este cel care a aprobat amenajările demne de Dubai din biroul de la etajul 3 al directorului general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Ion Simu-Alexandru, așa cum a dezvăluit Club Feroviar.

În Consiliul de Administrație al Electrificare CFR SA, Petre Ungureanu este ”coleg de bancă” cu Petru Ceșa, directorul general adjunct tehnic al CNCF CFR SA, cel care l-a ajutat pe Ion Simu-Alexandru să-și securizeze ”feuda” de la conducerea Regionalei Timișoara a companiei de infrastructură.

Recent, Petre Ungureanu și Vasile Albulescu (prietenul din copilărie al ministrului Sorin Grindeanu) au cumpărat două societăți care administrează cariere de piatră din zona de vest a țării, după cum a scris Club Feroviar.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img