spot_img
7.1 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAnalizeȘeful OMS în variola maimuței le-a recomandat bărbaților care fac sex cu...

Șeful OMS în variola maimuței le-a recomandat bărbaților care fac sex cu bărbați „să reducă, pentru moment, numărul de parteneri sexuali, să reconsidere sexul cu noi parteneri și să schimbe date de contact cu orice nou partener pentru a permite urmărirea, dacă este necesar”

-

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îi sfătuiește pe bărbații homosexuali să își limiteze numărul de parteneri sexuali, în încercarea de a încetini răspândirea variolei maimuței, potrivit CNN.

- Reclama -

Bărbații homosexuali sunt sfătuiți să limiteze numărul de parteneri pentru a încetini răspândirea variolei maimuței. Deși 98% din cazurile de până acum sunt înregistrate în rândul bărbaților care fac sex cu alți bărbați, oricine este poate face boala, avertizează specialiștii, potrivit CNN și Mediafax.

La nivel mondial, au fost înregistrate peste 18.800 de cazuri de această boală, care a provocat moartea a cinci persoane. Aproximativ 10% dintre cazuri sunt internate în spital pentru a gestiona durerea provocată de boală, iar OMS a declarat epidemia ca fiind o urgență sanitară globală.

De la 1 august, Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) vor face din această boală o „afecțiune care trebuie declarată la nivel național” în America.

În cadrul unei ședințe de informare, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că el crede că răspândirea poate fi oprită, dar numai dacă „țările, comunitățile și persoanele se informează, iau în serios riscurile și iau măsurile necesare pentru a opri transmiterea și a proteja grupurile vulnerabile”.

El le-a recomandat bărbaților care fac sex cu bărbați „să reducă, pentru moment, numărul de parteneri sexuali, să reconsidere sexul cu noi parteneri și să schimbe date de contact cu orice nou partener pentru a permite urmărirea, dacă este necesar”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img