spot_img
11.4 C
București
miercuri, octombrie 16, 2024
AcasăAnalizeAGENTUL "DAN" AL SECURITĂȚII: Baronul roșu care a îngropat PSD la Constanța,...

AGENTUL „DAN” AL SECURITĂȚII: Baronul roșu care a îngropat PSD la Constanța, dar și a dezvoltat multe afaceri imobiliare

-

Cristinel Dragomir, fost vicepreședinte al CJ Constanța din partea PSD Constanța în perioada 2012-2016, critică dur organizația social democrată de la malul mării condusă de controversatul baron roșu Felix Stroe acuzat de colaborare cu Securitate și cu numeroase afaceri imobiliare în județ.

- Reclama -

„Din punctul meu de vedere, PSD nu există în momentul de față în județul Constanța. Județul acesta are trei mari municipii, unde PSD nu are nici primar, nici viceprimar. Cred că cel mai bun scor l-au avut în municipiul Constanța, unde au obținut 19% la Consiliul Local. Este al treilea partid în Consiliul Local Municipal. La Medgidia nu cred că au sărit de 20%, iar la Mangalia nici măcar nu au avut candidat. În marile municipii, PSD nu contează și în celelalte orașe nu au decât un primar la Năvodari. În rest nu au, în celelalte orașe, nici primar, nici viceprimar. Dacă e să luăm  toate orașele și municipiile, care reprezintă cam 80% din populația județului, PSD nu este reprezentat. Este doar primarul de la Năvodari, Florin Chelaru, care, slavă domnului, și-a făcut treaba. Să nu creadă cineva că oamenii poți fi păcăliți. Ce m-a surprins pe mine în mod neplăcut a fost că PSD nu a luat nicio măsură, în ciuda celor întâmplate. Având în vedere experiența mea politică pot să deduc anumite lucruri. Echipa aceea care a pierdut in corpore nu poți să o mai pui. Trebuia să plece toată lumea acasă. E singurul partid care nu a mai făcut alegeri. Eu am crezut că PSD nu va mai câștiga alegerile în municipiul Constanța mulți ani după 2020. Nici măcar nu au făcut alegeri, nu mai vorbim despre candidat. Este inadmisibil, strigător la cer, să mai fie un an până la alegeri, și ei să nu aibă un lider, nu vorbim despre candidat.“, a spus Dragomir la Replica de Constanța.

- Advertisement -

„L-am auzit pe președintele Stroe spunând că sondează 13 lideri locali cu potențial pentru candidatura la funcția de primar și de președinte de Consiliu Județean. Păi unde sondați? În rândul membrilor de partid, în rândul cetățenilor? Astea sunt niște glume! Partidele au un ciclu. Arta liderilor partidului este ca atunci când partidul se află într-o pantă ascendentă, să facă să se ducă mult mai sus, iar când coboară, să stopeze. PSD-ul nu a reușit. De vină nu poți fi decât conducătorii. La nivel de județ și de municipiu s-au întâmplat atâtea, dar nu văd pe nimeni care să iasă în față și să ia poziție”, mai afirmă el.

Felix Stroe s-a născut pe data de 25 decembrie 1955, în localitatea Valea Teancului, judeţul Buzău. În 1974, Felix Stroe s-a înscris la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie în 1978.

- Advertisement -

Între 1985 şi 1987 a urmat Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti, Facultatea de comandă şi stat major, absolvită cu media 9.45. În perioada 1978 – 1991 Felix Stroe a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare, cu stagii la toate eşaloanele, din care cinci ani comandant pe nave de război.

După 1991 şi până în anul 2000 a desfăşurat activităţi în domeniul privat, fiind acţionar sau asociat şi administrator la societăţi comerciale din domenii ca turism, comerţ, producţie industrială, industrie alimentară şi prestări de servicii.

Între 2000 – 2003, Felix Stroe a fost viceprimar al municipiului Constanţa, iar între 2000 şi 2013, consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa.

Din vara lui 2015, Felix Stroe ocupă funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa. El a fost ales după ce fostul lider al social-democraţilor constănţeni, Radu Mazăre, a demisionat din funcţie şi din partid.

În anul 2017 a fost numit ministru al Transporturilor.

Conform ziarului Adevărul, Felix Stroe a fost recrutat în anul 1972 pentru supravegherea colegilor atât în timpul programului şcolar cât şi în timpul liber.

În adeverinţa 1944/ 06.06.2013, oficialii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) au stabilit că Stroe Felix este titularul dosarului fond reţea R 368047. „Domnia sa, fiind elev în cadrul Liceului B.P. Haşdeu Buzău, a fost recrutat în anul 1972 pentru supravegherea colegilor atât în timpul programului şcolar cât şi în timpul liber. În dosar, nu există angajament semnat de domnia sa. I se atribuie numele conspirativ DAN. A fost abandonat de reţea a data de 06.03.1973.”

În baza actelor de la dosar, CNSAS stabileşte faptul că lui Felix Stroe nu i se poate atribui calitatea de lucrător/ colaborator al Securităţii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img