spot_img
3.9 C
București
duminică, decembrie 22, 2024
AcasăAnalizeAFACEREA REFUGIAȚILOR/ OFICIALII ROMÂNI MINT ÎN CRIZA MIGRANȚILOR: România va primi în...

AFACEREA REFUGIAȚILOR/ OFICIALII ROMÂNI MINT ÎN CRIZA MIGRANȚILOR: România va primi în prima fază 6351 de refugiați, anul viitor probabil câteva zeci de mii

-

Oficialii români dezinformează voit populația în privința refuzului cotei de refugiați hotărâtă de Comisia Europeană. Nici un oficial român nu are curajul să explice modalitatea de luare a deciziei. Și nici să dezvăluie ce se află în spate și afacerea gândită în unele capitale europene.

- Reclama -

de ANDREI BĂDIN

- Advertisement -

Unele din țările care inițial refuzau cotele au revenit asupra poziției lor. Polonia și Spania, de pildă. Asta fiindcă de la Bruxelles se amenință cu tăierea de fonduri. Poloniei i s-a făcut hatârul să îi fie redus numărul de refugiați deoarece a știut să își joace cartea.

România nu are cum să se opună deciziei Comisiei Europene de a primi în prima fază  6351 de refugiați și nici un oficial nu are curaj să explice public mecanismele luării deciziei. România TREBUIE să primeasca 6351 de refugiați, a fost anunțul făcut miercuri la Bruxelles de Jean Claude Junker, atenție la TREBUIE.

- Advertisement -

Asta la un număr de refugiați de 160.000.

Numai în următoarele 10 zile se așteaptă minim 40.000 de refugiați în Ungaria. Lăsam la o parte celelalte rute de migrație…

Conform informațiilor oficiale, 400.000 de oameni se află în drum spre Europa.

CITIȚI ȘI:Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi: 42.000 de refugiați în Ungaria în următoarele 10 zile

AFACEREA REFUGIAȚILOR PUSĂ LA CALE LA BERLIN ȘI PARIS

Decizia se va lua oficial în 14 septembrie la Consiliul JAI, unde România va fi reprezentată de vicepremierul și ministrul de interne, Gabriel Oprea. ATENȚIE decizia NU se va lua prin consens, așa cum se face de pildă în Consiliul European, ci cu majoritate simplă de voturi.

Într-un cuvânt decizia NU are cum să nu fie adoptată.

De menționat este că România a fixat ședința CSAT la trei zile după Consiliul JAI, deci va aproba ce se va hotări la Bruxelles.

În plus se va adopta și mecanismul de împărțire al refugiaților: Germania și Franța vor decide împărțeala.

Adică oamenii școliți și cu rude în cele două țări vor fi adoptați primii. De asemenea, cele două țări pot decide să adopte creștinii, iar musulmanii trimiși în celelalte țări. Este un anunț făcut de un oficial francez miercuri că Parisul va primi numai creștini.

Este cheia principală a afacerii refugiaților.

De altfel, comentatori din presa germană au recunoscut că Germania are nevoie de forță de muncă ieftină, astfel explicându-se și entuziasmul guvernului de la Berlin.

Germanii nu spun însă că vor să ia bomboana de pe colivă.

Conform deciziei, România va primi aproape 4% din numărul de refugiați. La un milion de migranți estimați moderat anul viitor înseamnă simplu încă 40.000. La acest număr adăugați rudele migranților, cel puțin doi de familie, varianta super optimistă duce la 80.000, plus cei 6.351 și rudele lor, adică spre 100.000 într-un singur an. În varianta optimistă, în cea pesimistă aproape dublu.

Iar conform chiar șefului Consiliului European, Donald Tusk, criza refugiaților va dura câțiva ani. La un milion pe an faceți un calcul sumar și țineți cont de 4% pentru România.

CITIȚI ȘI:Șeful Consiliului European recunoaște public: Exodul refugiaților va dura ani de zile

POLITICIENII ROMÂNI MÂNIOȘI LA BUCUREȘTI, DE ACORD LA BRUXELLES

Cea mai bună dovadă de ipocrizie în afacerea refugiaților este atitudinea partidelor românești. La București, toți țipă că NU acceptăm refugiați, dar la Bruxelles se declară PENTRU.

Grupul PPE, de exemplu, format din PNL-PMP-UDMR este pentru. Grupul socialiștilor din care face parte PSD de asemenea, chiar dacă mai nuanțat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img